Nie umiem Ci za bardzo Lucjo coś doradzić-ale ja za wszelką cenę szukałabym podpowiedzi u fizjoterapeutów. Nie dobrych, nie świetnych ale tych wybitnych i najlepszych-a wiesz czemu? bo po pierwsze do operacji musisz dotrwać w jak najlepszym stanie do tego jak mniej bolesnym. A po drugie i tak nie ominie Cię rehabilitacja. Taki wybitny terapeuta być może umiałby znaleźć niebolesną formę terapii która choć trochę zniesie ból, terapia wcale nie musi być skuteczna gdy prowadzona na najbardziej bolesnym miejscu, Tobie trzeba innych metod opartych na całościowej ocenie funkcjonowania ciała. Podczas bólu napewno potworzyły Ci się napięcia w tkankach w różnych cz.ciała i wystarczy rozluźnić inne części aby zdjąć choć trochę bólu z tej najbardziej bolesnej okolicy. To trochę jak z popuszczeniem gumy np,.w spódnicy-doszywasz kawałek aby była lużniejsza i już jest wygodniej (takie prównanie przyszło mi do główy), niestety nikt na nfz w taki sposób Ci nie pomoże, ani nie da rady zdjąć tego bólu w sposób manualny, to wykracza poza granice terapii na nfz, jak i wielu terapeutom nawet prywatnym zabraknie wiedzy w takim przypadku-stąd moja rada szukaj pomocy u najlepszych z najlepszych ( tak jak szukamy najlepszego lekarza) bo życie bez bólu bądź jego ograniczenie jest nie do przecenienia.
Jestem pewna że coś jeszcze można zrobić, ale mało kto będzie umiał się do tego właściwie zabrać.
Nie poddawaj się i trzymaj, na wszystko jest jakiś sposób więc na Twój problem też jakiś jest-tylko sztuką jest go znaleźć.
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Pon 07 Pa, 2013
lucja1905 napisa/a:
Kinga proszę Cie czytaj uważnie
Cytat:
x e [Wczoraj 19:10] kieszczyński: cos Cię boli?
x e [Wczoraj 19:22] lucja1905: stopa piecze jak nie wiem co bralam leki
x e [Wczoraj 19:23] kieszczyński: szkoda,a co na to lekarze?
x e [Wczoraj 19:24] lucja1905: hm w paitek mialam blokade zrobiona ale dalej boli
x e [Wczoraj 19:24] kieszczyński: masz jakąś rehabilitację?
x e [Wczoraj 19:25] lucja1905: nie mam nie pozwole dotknac stopy
x e [Wczoraj 19:25] kieszczyński: a może by pomogło
x e [Wczoraj 19:26] kieszczyński: a kondycja psychiczna ok?
x e [Wczoraj 19:26] lucja1905: w to to akurat nie uwierze
x e [Wczoraj 19:27] lucja1905: Hm bywa roznie . . .
x e [Wczoraj 19:27] kieszczyński: jak nie spróbujesz ti się nie przekonasz
x e [Wczoraj 19:27] kieszczyński: ale super,że studiujesz!
x e [Wczoraj 19:29] lucja1905: to tez mnie cieszy
x e [Wczoraj 19:30] kieszczyński: a może spróbuj tej rehabilitacji?
x e [Wczoraj 19:30] lucja1905: Nie mam mowy
x e [Wczoraj 19:31] lucja1905: jak ja nawet w bucie czy skarpetce nie mog ewytrzymac
x e [Wczoraj 19:32] kieszczyński: muszę zmykać 3maj się!!!
x e [Wczoraj 20:06] lucja1905:
mowilam o chwili obecnej niedawno zakonczylam jeden cykl ale teraz blokuje mnie bol tak czy siak po operacji czeka mnie rehabilitacja nauka chodzenia itp Neuroliza polega na zniszczeniu wlokien nerwu co wiaze sie z tym ze strace ruch w nodze. . .
_________________ ,, Bo na każde smutki i troski, są czerwone noski"
Oj po za nerwami są jesce mięśnie ściegna a to co mówią lekarze to nie biez w 100% do siebie mi tez mówili ze nie bede chodził a chodze czym zadziwiam lekarzy.Nie jeden juz lekarz widzac rtg po 3 mies od wypadku łapał sie za głowe pan chodzi przeciez potym co widać to pan powinien jezdzić wózkiem
_________________ " nie smuć się nie warto ciesz się życiem i kazdą jego chwilą".....» Wieloodłamowo złamana miednica, lewa kończyna krótsza o 4 cm